Babgulyás

 

A recept a Nosalty oldalán található

A receptet a Nosalty  oldaláról másoltam, ahol az elkészítéséről videót is láthattok.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát.
  2. A marhanyakat kockákra vágjuk fel, és tegyük a hagymára. Keverjük jól össze, és hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon a hús.
  3. Ezután jöhet a kockára vágott erős és sima paprika. Utána a paradicsom, sárgarépa, fehérrépa és a zeller is. Keverjük össze, és hagyjuk pár percet párolódni.
  4. Szórjuk a fűszerpaprikát és a borsot a zöldségekre, a friss kakukkfüvet pedig tépkedjük rá.
  5. Öntsük fel vízzel az egészet, majd sózzuk meg, és hagyjuk felforrni a levest.
  6. Forrás után öntsük bele az előzőleg beáztatott babot, és ha a babhoz nem adtunk az áztatás idején babérlevelet, akkor azt is tegyük a levesbe.
  7. Ezután lassú tűzön, addig főzzük a babot, amíg meg nem puhul. Ez körülbelül másfél-két óra lesz, de közben azért figyeljük.
  8. A kész levest kevés tejföllel a tetején tálalhatjuk is.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük