Halászlé

Forrás: Nosalty

Hozzávalók

Előkészítés

Előkészítés

  1. A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, lefilézzük. A húsát kockázzuk. A fej- és farokrészt – úgy, hogy egy kevés hús maradjon rajta – meghagyjuk. A hagymát, paprikát és paradicsomot kockázzuk.

Alaplé készítése

  1. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a paprika- és paradicsomkockákat – aki szereti, egy kevés csípős fűszerpaprikát is adhat mellé – , és tovább pároljuk a hozzávalókat pár percig.
  2. Ekkor adjuk mellé a halfej és farok részeit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Tegyük mellé a Maggi Magyaros Halászlékockákat, és közepes lángon úgy, hogy éppen csak forrjon, kb. 40-45 perc alatt főzzük puhára az alapanyagokat.
  4. A főtt halrészekről szedjük le az értékes húst, majd a zöldségekkel és egy kevés lével együtt passzírozzuk át az egészet. Arra figyeljünk, hogy szálka ne maradjon a sűrítményben, amiből kb. 3 liternyire lesz szükségünk, ezért adjunk még hozzá vizet, ha kell.

Halászlé készítése

  1. Öntsük az alaplevet a bográcsba, adjuk hozzá a filézett darabolt halat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kb. fél óra alatt főzzük puhára a halat. Közben állítsuk be a leves ízét, adjunk még hozzá további Maggi Magyaros Halászlékockákat és csípős paprikát, ha úgy érezzük.

Tálalás

  1. A halászlevet még forrón tálaljuk, adjunk mellé vastagon szelt friss fehér kenyeret és ízlés szerint karikára vágott zöld, csípős hegyes paprikát.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük