Halászlé
by K.Kormos · Published · Updated
Forrás: Nosalty
Hozzávalók
Előkészítés
- 2 kg ponty
- 1 kg törpeharcsa
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 nagy db vöröshagyma
- 1 db paprika (nagyméretű)
- 1 nagy db paradicsom
- só ízlés szerint
- 2 kk csípős fűszerpaprika
- 8 db halászlékocka
- 4 l víz
Előkészítés
- A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, lefilézzük. A húsát kockázzuk. A fej- és farokrészt – úgy, hogy egy kevés hús maradjon rajta – meghagyjuk. A hagymát, paprikát és paradicsomot kockázzuk.
Alaplé készítése
- A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a paprika- és paradicsomkockákat – aki szereti, egy kevés csípős fűszerpaprikát is adhat mellé – , és tovább pároljuk a hozzávalókat pár percig.
- Ekkor adjuk mellé a halfej és farok részeit, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Tegyük mellé a Maggi Magyaros Halászlékockákat, és közepes lángon úgy, hogy éppen csak forrjon, kb. 40-45 perc alatt főzzük puhára az alapanyagokat.
- A főtt halrészekről szedjük le az értékes húst, majd a zöldségekkel és egy kevés lével együtt passzírozzuk át az egészet. Arra figyeljünk, hogy szálka ne maradjon a sűrítményben, amiből kb. 3 liternyire lesz szükségünk, ezért adjunk még hozzá vizet, ha kell.
Halászlé készítése
- Öntsük az alaplevet a bográcsba, adjuk hozzá a filézett darabolt halat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kb. fél óra alatt főzzük puhára a halat. Közben állítsuk be a leves ízét, adjunk még hozzá további Maggi Magyaros Halászlékockákat és csípős paprikát, ha úgy érezzük.
Tálalás
- A halászlevet még forrón tálaljuk, adjunk mellé vastagon szelt friss fehér kenyeret és ízlés szerint karikára vágott zöld, csípős hegyes paprikát.