Salátaleves

Az eredeti kép az izorzok.hu oldalon található.

Salátaleves

Ez egy olyan leves, aminek az előkészítése tovább tart, mint maga az elkészítés. A hozzávalók sem töltenek be oldalakat, mert ha szigorúan vesszük nem is kell hozzá más, csak saláta meg víz. Tudom, hogy Te nem rajongsz éppen érte, de az ízlés változik, és ha egy kicsit is örököltél az én ízlésemből, akkor hamarosan imádni fogod ezt az ételt. Én mindennap is megenném, hol levesnek, hol főzeléknek. Ezzel tulajdonképpen azt is elárultam, hogy a salátából főzeléket is lehet készíteni. Ugyanúgy készül, mint a leves, csak kicsit sűrűbbre kell főzni. Sűríteni a habarással tudsz. Ugye nem felejtetted el?! Ha kevesebb tejet teszel bele és több lisztet, akkor nyilván sűrűbb lesz az ételed, mintha több tejet és kevesebb lisztet teszel bele.

Hozzávalók:

  • 4-5 fej saláta
  • tej
  • fokhagyma
  • liszt
  • ecet

Elkészítése:

A salátát nagyon alaposan megmosod. Leveleire szedve, többször is átöblíted, mert ha homok vagy föld marad benne, az marha kellemetlen tud lenni, ha ropog a fogad alatt.

Szóval, ha megtisztítottad a salátát, akkor apróra vágod, vagy géppel felaprítod. Én Nektek mindig így csináltam, mert állandóan azért nyafogtatok, hogy megakad a torkotokon a salátalevél. Akad a fenét! Mindegy. Én jobban szeretem, ha lehet belőle harapni valamit. Mindenesetre Bandi is szívesen mekeg, ha látja, hogy salátát eszem. Nem kell vele törődni.

Szóval. Fokhagymás rántást készítesz, a világosabb fajtából, és beleteszed a salátát a fazékba. Elkevered és felöntöd vízzel. Vigyázz, a saláta hamar összeesik, úgyhogy nem kell túl sok vizet önteni rá. Sózod. Slussz. Más fűszer nem is kell bele. Én néha teszek bele levesízesítőt, de ez egyáltalán nem fontos.

Ha megfőtt a saláta, behabarod a levesedet, és ízlés szerint ecetet teszel bele.

Csendesen megjegyzem, ez az egyetlen savanyú leves, amibe nem kell babérlevél. Bele ne tedd, mert elrontod vele az egész ételt. Ha főzeléknek készíted sertés pörkölttel isteni. Én magába is szeretem, úgyis mondhatnám feltétlenül is feltétlenül megeszem.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük