Csirke tojásmártásban

 

A kicsontozott, bőrétől megtisztított melleket és combokat sózod, borsozod, és kevés szerecsendióval fűszerezed. (Megjegyzem, nem muszáj kicsontozni, ha egyedül ténykedsz a konyhában, jobb, ha nem is teszed! Mert sz@r dolog amputált kézzel, kocsit vezetve beszáguldani a sürgire… De ha ügyi vagy, akkor csontozz nyugodtan, mert úgy szépen lehet szeletelni a kaját.)  Kevés vajon puhára sütöd. A maradék vajba lisztet teszel és 2 dl tejjel basamellt készítesz. (Nyugi, a basamell elkészítését is leírom hátul!) A kész mártásba belekeversz 2 ek. tejfölt és két tojás sárgáját. A húst kivajazott tepsibe rakod és bevonod a mártással. Magyarul, leöntöd a csirkét a mártással, mint a kurta farkú malac a nyomorult farkast. Előmelegített sütőben, rövid ideig sütöd. Hasáb krumplival, vagy chipssel tálalod. Amúgy, krumplipürével se rossz.

De én javaslom Neked, hogy chipsszel készítsd, nem azért, mert finomabb, hanem azért, mert Ti is azzal ettétek mindig, nem törődve azzal, hogy utáltam chipset készíteni!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük