Háromszéki csürdöngölő – töltött káposzta másképp

Háromszéki csürdöngölő – töltött káposzta másképp

Hozzávalók:

  • Káposztaharaszt,
  • kolozsvári húsos szalonna,
  • comb vagy karaj,
  • 2 dl tejföl,
  • rizs,
  • bors, só, paprika,
  • (A vörösebbik fajtából.)

Elkészítés:

A felszeletelt húst kiklopfolod, besózod, borsozod, paprikázod. Kevés olajban picit sütöd. Amikor a húst kiszedted, a maradék olajban megfonnyasztod a vöröshagymát és a szalonnát. Felengeded vízzel, behabarod tejföllel. A húsokat beletekered a káposztaharasztba és beleteszed az elkészített lébe. Fedő alatt puhára párolod. Amikor kész, főtt rizzsel tálalod. 

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Marcsi szerint:

    Húú! Ezt el kell készítenem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük