Háromszéki csürdöngölő – töltött káposzta másképp
Háromszéki csürdöngölő – töltött káposzta másképp
Hozzávalók:
- Káposztaharaszt,
- kolozsvári húsos szalonna,
- comb vagy karaj,
- 2 dl tejföl,
- rizs,
- bors, só, paprika,
- (A vörösebbik fajtából.)
Elkészítés:
A felszeletelt húst kiklopfolod, besózod, borsozod, paprikázod. Kevés olajban picit sütöd. Amikor a húst kiszedted, a maradék olajban megfonnyasztod a vöröshagymát és a szalonnát. Felengeded vízzel, behabarod tejföllel. A húsokat beletekered a káposztaharasztba és beleteszed az elkészített lébe. Fedő alatt puhára párolod. Amikor kész, főtt rizzsel tálalod.









Húú! Ezt el kell készítenem!
Először kstold meg nálam!